31 december 2017

NIEUWSBRIEF 2017

Het afgelopen jaar was anders, onze besteedbare tijd in Gambia was korter door omstandigheden. Neemt niet weg dat we weer heel veel hebben kunnen realiseren. Alle betrokkenen heel hartelijk dank.....

Dit is tevens onze laatste nieuwsbrief op deze manier, we hebben onze eigen facebooksite....daar kunt u alle activiteiten actueel volgen ook vanuit Gambia als we daar zijn, komende winter....2018......We zijn nu alles aan het verzenden en we gaan nieuwe projecten opzetten en anderen afsluiten. Voor degene die ons willen volgen en geen Facebook gebruiken, vanuit deze site kun je doorklikken en kom je op de Facebookpagina....

Vriendelijke groet Van alle vrijwilligers van Stichtingwwtoegankelijk

 

Bassory

Dankzij wederom de toezegging van Samen Verder zijn we gestart met het bouwen van 2 klaslokalen en een kamer voor de leraar. In Februari brachten we de donatie, in maart was men al op zolderhoogte.

Ook de z.g. internaatsvoorziening is uitgebouwd, dit alles met de lokale bevolking.

 

School Kitty

 

Uiteraard bezochten we de school in Kitty, de 2 toilettengroepen zijn gerealiseerd en de school is van binnen en buiten geverfd, dit alles is gecoördineerd door Lamin Tambidou.

 

RENDON DANK JE WEL….

Nico onze vaste vrijwilliger had dit jaar een heel speciale missie…….Van Rendon kreeg hij oude machines, Nico heeft ze allemaal nagekeken, sommige hadden wat reparaties nodig…..

Iry, de timmerman uit Bakau kreeg een zeer professionele zaagmachine, Lamin kreeg voor zijn houtfabriek zeer bruikbare machines……Modu uit Brikama heeft nu een goedwerkende compressor voor zijn autospuiterij…..

 

Psychiatrisch ziekenhuis TANKA TANKA

Met Solomon bezochten we Tanka Tanka het enige psychiatrisch ziekenhuis in Gambia, we brachten heel veel kleding, ook een donatie was welkom.

Zeer zeker zullen we in de toekomst nog meer gaan betekenen, de eerste gesprekken met de manager hebben plaats gevonden.

 

SCHOOL BRUSUBI

Ongelooflijk maar waar, 2 straten bij ons vandaan krijgen kinderen in een leeg huis les……er zijn geen schoolmeubels, geen schoolbord…..gelukkig hadden we die nog op reserve, dit jaar gaan we kijken of we meubels kunnen verzenden.

 

SAF

SAF staat voor supportive Activist’s Foundation, Solomon heeft met 3 andere studenten deze Stichting opgericht. Tot onze grote verbazing is de groep uitgebreid tot meer dan honderd studenten.

Ze richten zich op mensen met psychiatrische beperking, zoals ze zeggen” het zijn also human people”, hun aktiviteiten bestaan uit families bezoeken om voorlichting te geven dat ook deze mensen kwaliteiten hebben, ze geven inzichten en bieden een helpende hand voor zowel de familie als voor de betrokken persoon. Ook zijn ze actief bij het enige psychiatrische ziekenhuis Tanka Tanka om daar activiteiten te organiseren, b.v. Een muziekochtend, of een heerlijk ontbijt verzorgen. In Maart vierden ze hun 1 jarig bestaan, ze verzorgde een avondvullend programma, waar ruimte was voor muziek, drama,poëzie voorlichting, naamsbekendheid......Om SAF beter te leren kennen verwijzen wij graag door naar hun site, waar je alle foto’s kunt zien wat men zoal doet, een aanrader......Wij als Stichting zijn vol overtuiging sponsor vanaf het eerste uur........en blijven dit iniatief vanuit de Gambiaanse gemeenschap ondersteunen.....

www.SupportiveActivist’sFoundation@supportiveac, zie tevens ook de link .....

 

Galadiner bij Hof van Solms

Foto’s zeggen genoeg……..wat was het gezellig en kregen we een mooie donatie, dank je wel genodigden……jo

 

Niek

Niek is onze nieuwe vrijwilliger, samen met zijn opa heeft hij al veel werk verricht, dank je wel Niek, we kunnen niet meer zonder je…..leuk dat je laatst je broers ook mee bracht…….

 

Marathon Tilburg

Ja samenwerken is mooi, Els en Mieke waren voor een dag vrijwilliger bij de marathon in Tilburg, we hielpen Marcoen……enne 12 bananendozen gratis verzenden in de pocket!

 

EERLIJK WAAR

EERLIJK WAAR is een winkel in Oirschot waar eerlijke producten worden verkocht, een aanrader om eens te bezoeken, vrijwilligers runnen de winkel met veel enthousiasme. Wij mochten een donatie van € 750,00 in ontvangst nemen......we verzorgden een presentatie zodat de medewerkers een beeld kregen wat wij met donaties doen. Het was een mooi samenzijn.

 

Samen Verder

Samen verder heeft ons jaren gedoneerd, de huidige vorm houdt op te bestaan, we deden mee aan de laatste tentoonstelling in de Catharinakerk in Eindhoven, ook dit jaar kregen we een donatie van 1600 euro, hartelijk dank hiervoor.